Ege Tarzı Kahvaltı

03-07-2021 14:21
Ege Tarzı Kahvaltı
 
Ege Tarzı Kahvaltı ... 

Zeytinyağı bol özel yemekleri ve güzel kokulu otları ile meşhur Ege mutfağı, kahvaltıları ile de damaklarda iz bırakır.
Öncelikle bol yeşillik ve sebzenin ön planda olduğu , kendine özgün, lezzetli bir kahvaltı yapmak için Ege kahvaltısını kesinlikle öneririz.
Ege kahvaltıları , kahvaltılıkları ve olmazsa olmazları kısaca sizlerle .
 
Ege kahvaltısında geleneksel ev yapımı ekmek olan bazlama ile lezzetlere hızlı bir giriş yapılır.
Bazlama da evde büyüklerimizin pişirdiği ince ekmektir. Ege kahvaltısında size bazlama ve güzel demli bir çay eşlik eder.
 
Ege kahvaltılarında en az üç dört çeşit zeytin baş köşededir ama en önemlisi bölgenin kendine has zeytinyağı olmadan olmaz .
Ege kahvaltılarda zeytinyağı; bol karabiber, tuz, kekik, kırmızı pul biber ile lezzetlendirilmiş, bir kase içerisinde keyifle taze ekmeğinizi banmanız için hazır bir şekilde sizi bekler.
Zeytinyağının dışında yeşil , siyah ve özel dolgulu zeytinler de sofrada mutlaka yer alır.
 
Ege kahvaltılarının olmazsa olmazı yeşillikler, biraz zeytinyağı ve limon eşliğinde maydanoz, roka , biberiye ve dereotu olarak kahvaltılarda yerini alır.
Bu bitkilerin içerisinde özellikle maydanoz, Ege kahvaltısında mutlaka yer alan bir yeşilliktir.
Tüm bölgelerimizin kahvaltılarının baş tacı domates, biber ve salatalık, Ege kahvaltılarında da olmazsa olmazlardandır.
Domatesler, sert sivri tatlı ve acı  biberler ve taptaze salatalıklar üzerine bir de  mis kokulu dağ kekiği ve zeytinyağı döküldüğünde tadından yenmez.
 
Ege bölgesinde neredeyse tüm  sebze ve meyvenin reçeli yapılır, bu lezzetli reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olur.
Bunlardan en özelleri patlıcan ve domates reçelidir. Ege yöresinde çok sevilen bu reçellerin yanı sıra  çilek, vişne, gül, yeşil incir, ayva, gelincik, ceviz ve karadut reçelleri de her mevsim tüketilir.
 
Ege kahvaltısında haşlanmış yumurta yemeden sofradan kalkılmaz .
Özellikle İzmir'de ve Ege de oldukça meşhur olan boyoz, gevrek ile haşlanmış yumurta ve yumuşacık tadıyla İzmir tulumu bu kahvaltıların en göze ve mideye hitap eden lezzetlerdir.
 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.